Uczniowie Technikum Hotelarstwa i Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w certyfikowanym kursie „Serwis napojów mieszanych i alkoholi” w wymiarze 160h, który pozwolił im w sposób profesjonalny rozwinąć umiejętności praktyczne tworzenia i prezentowania wymyślnych koktajli. W czasie zajęć uczestnicy „pod okiem” zawodowego barmana nabywali kompetencje związane z przygotowaniem drinków alkoholowych, między innymi: Tequili Sunrise, Margarity, Daiquiri czy soft drinks – Mojito i Pina Colady. Dla młodzieży naszej szkoły jest to wspaniała perspektywa dla rozwoju kreatywności i wyzwanie do zgłębiania tajników sztuki barmańskiej na bardzo wysokim poziomie. Kurs zwieńczony został sukcesem – wszyscy uczestnicy zdali egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe w części teoretycznej i praktycznej, a na zakończenie otrzymali certyfikaty wraz z suplementami. Niewątpliwie ta wspaniała przygoda z koktajlem w tle, na długo zapadnie w pamięć uczniom i stanie się bodźcem do poszerzania horyzontów w sztuce barmańskiej.

Życzymy dalszych sukcesów!

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Skip to content