Wyjazd integracyjny klas pierwszych

W połowie września uczniowie klas pierwszych Technikum Spedycji, Technikum Hotelarstwa, Technikum Fotografii oraz Liceum Ogólnokształcącego wzięli udział  w wyjeździe integracyjnym do Ośrodka „Katalpa” w Połajewku.

Celem spotkania było bliższe poznanie się, budowanie dobrych relacji i wzmocnienie więzi między uczniami. Na uczestników czekało wiele atrakcji: spacer z alpakami i koło fortuny. Najwięcej jednak emocji dostarczyła rywalizacja sportowa, podczas której młodzież mogła sprawdzić swoje umiejętności pracy w grupie oraz ducha walki. Dużo radości przyniosła również kąpiel w pianie- zabawa pełna śmiechu i pozytywnej energii.

Po dniu pełnym wrażeń przyszedł czas na wspólne ognisko. Pieczenie kiełbasek  i rozmowy w swobodnej atmosferze były doskonałym zwieńczeniem tego wyjazdu.

Wycieczka okazała się świetną okazją do lepszego poznania kolegów i koleżanek z różnych klas, a także spędzenia czasu w miłej atmosferze. Z pewnością wspomnienia z tego dnia pozostaną z nami na długo.

Zobacz również

 „Dynia w akcji” – warsztaty kulinarne

Koniec października  to czas, kiedy możemy cieszyć się jesiennymi plonami w pełni. Jednym z nich jest dynia. To niskokaloryczne warzywo o wysokiej zawartości witamin, błonnika...

Nauka przez odkrywanie

W naszej szkole nauka to nie tylko ławki i tablica! Uczniowie ZRSCKU lekcje biologii realizują na warsztatach terenowych podczas których poznają przyrodę w praktyce. Pod czujnym okiem nauczycieli i pracowników Nadgoplańskiego Parku Tysiąclecia uczniowie prowadzili...

„Przerwa na czytanie”

W naszej szkole odbyła się wyjątkowa akcja czytelnicza „Przerwa na czytanie”, zorganizowana w ramach obchodów Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych.Tego dnia, podczas krótkiej dziesięciominutowej przerwy w nauce, uczniowie oddali się lekturze w swoich salach...

Spotkanie autorskie z Anną Skrzypińską w ZSRCKU w Przemystce

W naszej szkole gościliśmy panią Annę Skrzypińską, autorkę powieści „Most 1410. Na brzuchu wzgórza”. Pisarka w ciekawy sposób opowiedziała o kulisach powstawania książki, która przenosi czytelników do średniowiecznego Radziejowa i czasów króla Władysława Jagiełły....

„Warsztaty z gęsiną” w Technikum Żywienia w Przemystce

W ostatnich dniach w regionie kujawsko- pomorskim odbywają się warsztaty i festiwale kulinarne poświęcone niekwestionowanej królowej  polskiego stołu – gęsinie. W tych wydarzeniach nie mogło zabraknąć naszej szkoły. 22.10.2025r. uczniowie klasy II i III Technikum...

Nasze Social Media