Wycieczka integracyjna uczniów klas I THTMTŻ, II TM i II LO z Przemystki.

W dniach 19–21 maja uczniowie klas I THTMTŻ, II TM oraz II LO z Przemystki wzięli udział w trzydniowej wycieczce integracyjnej do Ośrodka Wypoczynkowego „MLECZARZ” w Ocyplu. Wyjazd był doskonałą okazją nie tylko do wspólnego wypoczynku, lecz także do aktywnego spędzania czasu, integracji i budowania pozytywnych relacji między uczniami.

Program wycieczki był niezwykle bogaty i różnorodny. Uczestnicy mieli okazję wziąć udział m.in. w spływie kajakowym, grze w paintball, łowieniu ryb, wycieczkach rowerowych, a także korzystać z basenu. Nie zabrakło również wspólnych spacerów nad wodą, ogniska nad jeziorem oraz zabaw i gier integracyjnych. Dużym zainteresowaniem cieszyło się także malowanie twarzy – do zabawy dołączył nawet jeden z nauczycieli, który z uśmiechem pozwolił się pomalować ku radości uczniów!

Cały wyjazd przebiegł w znakomitej atmosferze i z pewnością na długo pozostanie w pamięci uczestników. Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie, świetną zabawę i wzorową postawę!

Zobacz również

Klasa II TE w Łebie

Klasa II TE w dniach od 2-4 czerwca 2025 roku wybrała się do pięknej i słonecznej Łeby, Słowińskiego Parku Narodowego, gdzie mogliśmy odpocząć, oderwać się od codzienności szkolnej. Niesamowite widoki, niepowtarzalny klimat choć trochę utrwaliły zdjęcia z tego...

Hotelarstwo na wesoło- Konkurs „Familiada HGT.”

Społeczność ZSRCKU to jedna wielka rodzina, zainspirowani tym faktem zorganizowaliśmy 31 maja 2025 konkurs wiedzy i umiejętności zawodowych dla klas II i III Technikum Hotelarstwa. Na widowni konkursu zasiadły klasy młodsze, które dopingowały swoje koleżanki, okazując...

Rozstrzygniecie Konkursu „Mój pupil i ja”.

28 maja odbyło się wręczenie nagród i dyplomów za osiągnięcia uczniów Szkół Podstawowych w konkursie "Mój pupil i ja",  zorganizowanym przez p. Wiolettę Łodygowską, p. Darię Pluskotę przy ogromnym wsparciu p. Katarzyny Trzaskowskiej- wiceprezes Towarzystwa Opieki...

Mistrz kulinarny Marcin Budynek w Technikum Żywienia w Przemystce

W dniu 27.05.2025 r. w Zespole Szkół RCKU w Przemystce odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarno-edukacyjne w ramach ogólnopolskiego projektu „Stawiam na drób” – edycja 2025.  Głównym celem przedsięwzięcia jest poszerzenie wiedzy uczniów  wybranych szkół...

Wirtualna adopcja kotki Tani przez uczniów klasy I THTMTŻ

Z dumą informujemy, że uczniowie klasy I  naszej szkoły zostali wirtualnymi opiekunami kotki Tani, przebywającej pod opieką Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami – oddział w Radziejowie. Wirtualna adopcja to forma pomocy, która pozwala zapewnić zwierzętom środki na...

Nasze Social Media

toggle icon