Trwa rekrutacja do projektu „Europejska obsługa gościa i konsumenta wraz ze szkoleniem kadry”

Okres przedświąteczny to od kilku lat okres przygotowań do udziału w projektach w naszej szkole. Od początku miesiąca uczniowie klas hotelarskich i gastronomicznych składają Formularze Zgłoszeniowe uprawniające do udziału w rekrutacji na wyjazd na praktyki w Irlandii.

Młodzież z Technikum Hotelarstwa i Żywienia mogą wyjechać do miejscowości Youghal na południu wiecznie zielonej wyspy. Poprzednia grupa uczniów realizowała 4-tygodniowe praktyki w sierpniu 2021 roku. Wrócili zadowoleni z głowami pełnymi nowych umiejętności. Teraz czas na kolejną grupę. Tym razem mamy 26 miejsc i już teraz wiemy, że zostaną w pełni wykorzystane. Lista osób zakwalifikowanych i rezerwowych jest prawie gotowa. Czekamy jeszcze 3 dni na ostatnie zgłoszenia!

Zapraszamy chętnych do składania zgłoszeń do 22 grudnia u p. Justyny Kopczyńskiej (sala 51).

Strona poświęcona projektowi: Europejska obsługa gościa i konsumenta wraz ze szkoleniem kadry | Facebook

Zobacz również

Nie każdy bohater nosi pelerynę.

Prawdziwi bohaterowie często są zwykłymi ludźmi, którzy nie potrzebują specjalnych mocy czy kostiumów, aby wykazywać się odwagą, determinacją w trudnych sytuacjach. Jednym z nich okazał się być Gabriel Marcinkowski, uczeń klasy 1TŻ. Wykazał się on postawą godną...

Chorwackie praktyki zawodowe uczniów z Przemystki

Zespół Szkół RCKU w Przemystce realizuje od 1.06.2024r. czwarty akredytowany projekt w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe dofinansowany z programu UE Erasmus+ w kwocie 65 847 Euro. W przedsięwzięciu uczestniczą uczniowie wszystkich kierunków technicznych, w...

Kolejne, cenne doświadczenie zawodowe

W ZSRCKU w Przemystce od kilku lat realizowane są przedsięwzięcia o zasięgu międzynarodowym, w których uczestniczą nie tylko uczniowie, lecz również nauczyciele. W związku z realizacją projektu dofinansowanego z programu UE z sektora „Kształcenie i szkolenia zawodowe”...

Kolejne praktyki zawodowe uczniów z Przemystki w Niemczech

Zespół Szkół RCKU w Przemystce realizuje od 1.06.2024r. trzeci akredytowany projekt w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe dofinansowany z programu UE Erasmus+ w kwocie 65 847 Euro. W przedsięwzięciu uczestniczą uczniowie wszystkich kierunków technicznych, w...

 „Dynia w akcji” – warsztaty kulinarne

Koniec października  to czas, kiedy możemy cieszyć się jesiennymi plonami w pełni. Jednym z nich jest dynia. To niskokaloryczne warzywo o wysokiej zawartości witamin, błonnika...

Nasze Social Media