TIK + języki obce= silna szkoła

Już w niedzielę 11-osobowa grupa nauczycieli wyjedzie do Oslo na kurs z technologii informacyjno-komunikacyjnych dla nauczycieli w ramach projektu „TIK + języki obce= silna szkoła” finansowanego z Programu Wiedza Edukacja Rozwój (POWER). Projekt skierowany jest do nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących i trwa on do 30 września 2021. W ramach projektu 11 osób wyjedzie na kurs do Norwegii oraz 2 osoby do Estonii. W Norwegii poznamy tajniki korzystania z nowych technologii podczas pracy z uczniami, a w Estonii dwie rusycystki poznają nowe metody nauczania języka rosyjskiego i odświeżą język Puszkina.
Udział w projektach międzynarodowych staje się tradycją naszej szkoły zarówno wśród uczniów jak i nauczycieli. Zapraszamy do śledzenia naszych kroków na stronie szkoły i Facebooku.

Zobacz również

 „Dynia w akcji” – warsztaty kulinarne

Koniec października  to czas, kiedy możemy cieszyć się jesiennymi plonami w pełni. Jednym z nich jest dynia. To niskokaloryczne warzywo o wysokiej zawartości witamin, błonnika...

Nauka przez odkrywanie

W naszej szkole nauka to nie tylko ławki i tablica! Uczniowie ZRSCKU lekcje biologii realizują na warsztatach terenowych podczas których poznają przyrodę w praktyce. Pod czujnym okiem nauczycieli i pracowników Nadgoplańskiego Parku Tysiąclecia uczniowie prowadzili...

„Przerwa na czytanie”

W naszej szkole odbyła się wyjątkowa akcja czytelnicza „Przerwa na czytanie”, zorganizowana w ramach obchodów Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych.Tego dnia, podczas krótkiej dziesięciominutowej przerwy w nauce, uczniowie oddali się lekturze w swoich salach...

Spotkanie autorskie z Anną Skrzypińską w ZSRCKU w Przemystce

W naszej szkole gościliśmy panią Annę Skrzypińską, autorkę powieści „Most 1410. Na brzuchu wzgórza”. Pisarka w ciekawy sposób opowiedziała o kulisach powstawania książki, która przenosi czytelników do średniowiecznego Radziejowa i czasów króla Władysława Jagiełły....

„Warsztaty z gęsiną” w Technikum Żywienia w Przemystce

W ostatnich dniach w regionie kujawsko- pomorskim odbywają się warsztaty i festiwale kulinarne poświęcone niekwestionowanej królowej  polskiego stołu – gęsinie. W tych wydarzeniach nie mogło zabraknąć naszej szkoły. 22.10.2025r. uczniowie klasy II i III Technikum...

Nasze Social Media