
„Dynia w akcji” – warsztaty kulinarne
Koniec października to czas, kiedy możemy cieszyć się jesiennymi plonami w pełni. Jednym z nich jest dynia. To niskokaloryczne warzywo o wysokiej zawartości witamin, błonnika...

Koniec października to czas, kiedy możemy cieszyć się jesiennymi plonami w pełni. Jednym z nich jest dynia. To niskokaloryczne warzywo o wysokiej zawartości witamin, błonnika...
W naszej szkole nauka to nie tylko ławki i tablica! Uczniowie ZRSCKU lekcje biologii realizują na warsztatach terenowych podczas których poznają przyrodę w praktyce. Pod czujnym okiem nauczycieli i pracowników Nadgoplańskiego Parku Tysiąclecia uczniowie prowadzili...
W naszej szkole odbyła się wyjątkowa akcja czytelnicza „Przerwa na czytanie”, zorganizowana w ramach obchodów Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych.Tego dnia, podczas krótkiej dziesięciominutowej przerwy w nauce, uczniowie oddali się lekturze w swoich salach...
W naszej szkole gościliśmy panią Annę Skrzypińską, autorkę powieści „Most 1410. Na brzuchu wzgórza”. Pisarka w ciekawy sposób opowiedziała o kulisach powstawania książki, która przenosi czytelników do średniowiecznego Radziejowa i czasów króla Władysława Jagiełły....
W ostatnich dniach w regionie kujawsko- pomorskim odbywają się warsztaty i festiwale kulinarne poświęcone niekwestionowanej królowej polskiego stołu – gęsinie. W tych wydarzeniach nie mogło zabraknąć naszej szkoły. 22.10.2025r. uczniowie klasy II i III Technikum...