Wakacje pełne wyzwań, to hasło przewodnie młodzieży odbywającej czterotygodniowe praktyki zawodowe. Uczniowie klasy III poznają sekrety szefów kuchni hotelowych, odkrywają tajniki branży gastronomicznej, uczą się pracy z klientami restauracji oraz uczestniczą w organizacji imprez okolicznościowych. A wszystko to odbywa się w renomowanych obiektach usługowych położonych w malowniczych miejscach Polski m.in. w: „Manorze” w Olsztynie, „Blue Mountain” w Szklarskiej Porębie, „Helanie”w Zakopanem oraz Domu Wczasowym „Jaś” w Szklarskiej Porębie. Kolejna grupa żywieniowców przygotowuje się do praktyk zagranicznych w Irlandii. Młodzież z naszej szkoły potrafi łączyć przyjemne z pożytecznym, a wspólna praca sprzyja integracji koleżeńskiej. Życzymy owocnego zdobywania wiedzy i umiejętności w radosnej atmosferze!
Wychowawczyni kl. 3 TŻiUG