Szukaj

PRZEMYSTKA z tytułem LAUREATA w konkursie SZKOŁA ZAWODOWA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Dzięki staraniom podjętym przez panią Wiolettę Łodygowską Techniku w Przemystce, kształcące w zawodzie żywienia technik i usług gastronomicznych, realizujące inicjatywę: „Barmaństwo- przygoda ze zdrowym koktajlem” otrzymało tytuł LAUREATA,

wyróżnione zostało również dyplomem „Dobrej praktyki”.

Organizatorami konkursu są: Fundacja Fundusz Współpracy, Kuratorium Oświaty w Warszawie, Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli oraz Ośrodek Rozwoju Edukacji. W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział kilkaset szkół zawodowych z całej Polski. Zgłoszonych zostało ponad 300  przykładów dobrych praktyk – sprawdzonych i godnych naśladowania inicjatyw w zakresie zapewnienia jakości w technikach i szkołach zawodowych.

 IV Gala Finałowa Konkursu „Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości” odbyła się  6 marca w Warszawie i zgromadziła 40 finalistów konkursu z całej Polski. Szkołę w Przemystce reprezentował dyrektor Jacek Malinowski oraz nauczyciel zawodów gastronomicznych Anna Paczkowska. Zespół Szkół RCKU w Przemystce  biorąc udział w konkursie „Szkoła zawodowa najwyższej jakości” mógł pochwalić się ciekawymi i nowatorskimi pomysłami w prowadzeniu zajęć takimi jak polsko-angielskie warsztaty barmańskie, warsztaty barmańskie z absolwentami, atrakcyjną ścieżką edukacyjną oraz  szkoleniami i konkursami tematycznymi.

Autorom i realizatorom projektu, paniom Wioletcie Łodygowskiej, Annie Paczkowskiej i Małgorzacie Kubackiej  gratulujemy sukcesu i życzymy powodzenia w kolejnych inicjatywach edukacyjnych.

 

Liczba gości

Odwiedza nas 71 gości oraz 0 użytkowników.

Przydatne linki

Nasi partnerzy