Szukaj

Wyjazd TŻ i UG na Targi Polagra Gastro

W dniu 3 pażdziernika klasy II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbyły wycieczkę na Targi Polagra Gastro do Poznania.

Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z wyposażeniem restauracji, hoteli, kawiarni i innych lokali gastronomicznych i zakładów produkujących żywność w maszyny i urządzenia. Zapoznali się z budową i działaniem pieca konwekcyjno-parowego, płyt grzewczych, szaf i lad chłodniczych, chłodziarek ,szatkownic,  bemarów, zmywarek. Młodzież mogła podziwiać również ekskluzywną zastawę stołową, akcesoria kuchenne oraz meble dla sal restauracyjnych i artykuły dekoracyjne. Uczniowie chętnie degustowali lody, kawę, produkty cukiernicze oraz  spożywcze: sery, wędliny. Dużym zainteresowaniem cieszył się pokaz gotowania potraw kuchni warmińsko- mazurskiej. Uczniowie oglądali również sztukę rzeźbienia obserwując IV Edycję Pucharu Polski Carwingu w kategoriach juniorzy i profesjonaliści. Prace zawodników oceniał m. in. Grzegorz Gniech-złoty medalista świata w Carwingu, prezes Carwing Team Poland, Marek Rybacki-przewodniczący jury, wiceprezes stowarzyszenia  Carwing Team Poland oraz Jordan Bach-złoty medalista świata w carwingu.

                                                                                                                                                                        M.K.

Liczba gości

Odwiedza nas 64 gości oraz 0 użytkowników.

Przydatne linki

Nasi partnerzy