Szukaj

„Jedzenie ma znaczenie” – konkurs dietetyczny

„Jedzenie ma znaczenie”pod takim hasłem 25 września  odbył się w Naszej szkole konkurs  dietetyczne adresowany dla uczniów najstarszych klas technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Celem konkursu jest propagowanie wiedzy o racjonalnym odżywianiu, eliminacja błędów żywieniowych i produktów wysokoprzetworzonych z naszej diety,  by jak najdłużej zachować młodość i zdrowie. Trzeba przyznać, że świadomość żywieniowa Polaków poprawia się z roku na rok. Cieszytakże fakt, że i uczniowie zdaję sobie  sprawę ,  że „szybkie  i łatwo dostępne” jedzenie nie  jest zdrowe. Warto zauważyć, że młodzież to filar naszego społeczeństwa i to oni w kolejnym pokoleniu będą kształtować nawyki żywieniowe, dlatego warto zainwestować w ich wiedzę o żywieniu człowieka.

Wyniki konkursu:

I msce Adam Nieradko – III TŻiUG

II msce Karolina Korpusińska –III TŻiUG

III  msce Wiktoria Płoszaj -IV TŻiUG

 

W.Ł.   A.P.

Liczba gości

Odwiedza nas 78 gości oraz 0 użytkowników.

Przydatne linki

Nasi partnerzy