„ GORĄCY GRUDZIEŃ” DLA ŻYWIENIOWCÓW I HOTELARZY

Można powiedzieć, że od początku grudnia czas w szkole przyspiesza. Z jednej strony zbliżamy się do końca pierwszego półrocza, egzaminy zawodowe, a z drugiej zaczynamy krążyć wokół nadchodzących świąt. Pojawia się wiele inicjatyw               w środowisku szkolnym i lokalnym angażujących przede wszystkim młodzież             z Technikum Żywienia i Technikum Hotelarstwa. Uczniowie mają możliwość zaprezentowania swoich umiejętności i pokazania, że Przemystka kształci na wysokim poziomie przyszłych kucharzy i hotelarzy. W szkole roznosi się zapach pieczonych pierniczków i innych świątecznych specjałów. Raczyli się nimi też goście na okolicznych Jarmarkach Bożonarodzeniowych. Hotelarki zatroszczyły się               o milusińskich, organizując im zabawę i różne atrakcje. To nie wszystko, bo we wspólnych planach z Wolontariatem jest wyjazd do Domu Seniora w Sędzinie           i Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego w Radziejowie. Będzie coś świątecznego dla ciała i dla ducha. Młodzież zadbała również o wyjątkowy nastrój w szkole, przygotowując aranżacje stołów świątecznych, które można podziwiać na szkolnym korytarzu. To znak, że Święta Bożego Narodzenia są tuż tuż.

Skip to content